Новини
26.04.2013 4 травня - Закінчення Великого посту Він починається за сім тижнів до Великодня і складається з Чотиридесятниці - сорока днів - і Страсної седмиці - тижня перед самою Пасхою. Чотиридесятниця встановлена на честь сорокодневного посту Спасителя, а Страсна седмиця - у спогад останніх днів земного життя, страждань, смерті і поховання Христа. Загальна тривалість Великого посту разом зі Страсного седмицею - 48 днів. Пост, або говіння, - це відмова не тільки від певної їжі, але від усіх шкідливих звичок і веселощів. Це час покаяння, роздумів і старанних молитов. Протягом усього Великого посту християнська Церква закликає віруючих утримуватися від вживання в їжу м’яса, молока, яєць і риби, у тому числі і у складі різних страв. Риба дозволяється лише у свята Благовіщення та Входу Господнього в Єрусалим. В 2013 році Закінчення Великого посту припадає на 4 травня. До закінчення Великого посту залишилося небагато часу. Всі, хто дотримувався пост, майже два місяці мали дуже суворий режим харчування і який відрізняється від звичайного раціон. За такий довгий термін ваш організм звик до переважно вуглеводної їжі, і тому дуже важливо не нашкодити собі, переходячи до звичайного харчування. Вихід з поста повинен бути поступовим, і переходити до звичного раціону потрібно не менше тижня. Якщо ви страждаєте хронічними захворюваннями, наприклад, у вас виразка шлунка або 12-палої кишки, холецистит або панкреатит, цей термін потрібно збільшити до 2 тижнів. При виході з посту їсти м'ясо можна починати з першого дня, але в невеликих кількостях . Бажано, щоб м'ясо було варене, можна з сіллю, але без спецій. Небажано в цей період поєднувати м'ясо з грибами і бобовими продуктами. У першу послепостную тиждень відмовтеся від такої важкої їжі, як пельмені, чебуреки, манти, розтягаї, м'ясні пироги та інші поєднання м'яса з тестом. Почекайте також з шашликами, салом, жирною свининою, млинцями. Усі ці страви вводите в своє меню вже до закінчення адаптаційного періоду. Людям, що мають проблеми з шлунково-кишковим трактом, з першого або другого дня після закінчення посту потрібно починати розширювати свій раціон молочними продуктами, починаючи з кефіру, ряжанки і йогурту . І лише потім, поступово, можна переходити на незбиране молоко, сир, вершки, масло, сир. Але тим, хто не може похвалитися абсолютно здоровим шлунково-кишковим трактом, з такою їжею доведеться ще пару днів почекати. Великий піст закінчується великим святом - Великоднем. У кожному будинку традиційно готується рясний і щедрий стіл зі всілякими ласощами. І, звичайно, на столі присутні паски, паска, крашанки. Але, якщо ви в свято дозволите собі переїсти, то проблеми з здоров'ям вам забезпечені. Тому простежте за собою: у свято не потрібно переїдати великодніх яєць (не більше 1-2 штук на день) і пасок. Обсяг їжі в будь-якому випадку повинен бути помірним, вашого шлунка не вистачить на перетравлення усього відразу. Спиртне відразу після закінчення посту краще не пити - це викличе роздратування слизової шлунка. Але якщо вже в свято без алкоголю ніяк, то нехай це буде не більше 200 мл вина в день. Пам'ятайте - неправильний вихід з посту може привести до серйозного порушення роботи кишечника і дисбалансу вітамінів і мікроелементів в організмі. Тому побережіть себе і своє здоров'я!
дивитися лист новин за
 
 
Copyright © 2004 HRAM.OD.UA Всі права захищені. Designed by Lenka_X