Новини
30.04.2005 Свято Христового Воскресіння

Щороку чекаємо того весняного недільного ранку, коли над світом пронесеться довгоочікувана новина: "Христос воскрес!" Щороку переживаємо ми цей одвічний християнський цикл, що діявся два тисячоріччя тому, -- Благовіщення, Різдво, Стрітення, Преображення, Воскресіння, Вознесіння...

Відзначаємо ми ці празники в різні пори року, однак найбільше відчуваємо свою природу, створену за образом та подобою Господа, у весняні дні Христового Воскресіння. Коли весна приходить на зміну довгим, темним і холодним зимовим місяцям і в нашій душі народжуються нові надії та сподівання.

Хоча цього року не відзначаємо ми Воскресіння одночасно з усім Християнським світом, відчуваємо все ж нашу з ним спільноту. Особливо цього року, коли між західною та східною Пасхою понесли ми болісну втрату. Відійшов від нас Іван Павло ІІ, який понад чверть сторіччя своїми молитвами та діяннями допомагав Україні підніматися з колін, видушувати зі своєї душі рабську покору та творити власну Державу, Церкву і Націю.

Ми частково осиротіли, але отримали той імпульс, що вже не дозволить зійти на манівці. Ми довели у "помаранчеві дні", що можемо самі розпоряджатися своє долею. Хоча ще вистачить роботи для кожного з нас, щоб остаточно побороти зло і не допустити його повернення.

"Своїм воскресінням Христос довів, що має владу й силу здійснити будь-яке добро й усунути всяке зло. Людина як створіння, наділене розумом і свобідною волею, через свою гріховність стала причиною неладу та суспільного зла. І виправити те, що накоїла, самостійно не в силі. За своїм спасительним планом Господь закликає нас боротися зі злом і чинити добро. Таким є наше покликання", -- йдеться у Великодньому посланні Блаженнійшого Патріарха Любомира Гузара.

Ми довірили нашому Президенту Вікторові Ющенку цю місію для Всієї України. Однак маємо йому допомагати і словом, і чином, щоб творити це добро довкола себе. А ще просімо Господа пробачити наші провини і допомагати нам у добрих справах. Бо творіння добра рідко пов'язане з матеріальною чи моральною винагородою. Інколи потребує воно значних сил, фізичних та душевних, подолання перешкод та нерозуміння. Але чинячи добро іншим, ми тим самим творимо добро для себе самих. І це є шлях до щастя та спасіння.

Нехай погана погода та високі ціни на базарах не засмучують нас у ці Свята.

Христос воскрес! Веселих свят!

Ігор МЕЛЬНИК

http://postup.brama.com/dinamic/i_pub/usual.php?what=40279

дивитися лист новин за
 
 
Copyright © 2004 HRAM.OD.UA Всі права захищені. Designed by Lenka_X